Baguette med skinka och honungsrostade valnötter

Baguette med skinka och honungsrostade valnötter

Ingredienser

Ingredienser för 10 portioner

  • 10 Baguette vete 18 cm, 85 g
  • 100 g babyspenatblad
  • 20 skivor skinka, ca. 400 g
  • 300 g naturell färskost
  • 100 g gräddfil
  • 50 g grön pesto
  • Saften av en halv citron
  • 50 skivor gurka
  • 30 g grovhackade valnötter
  • 2 msk honung
  • Färsk mynta

Gör såhär

  1. Blanda färskost, gräddfil, pesto och citronjuice.
  2. Bre ett tjockt lager på det undre brödet.
  3. Sprid ut babyspenaten i ett jämnt lager, och toppa med skinkan.
  4. Mixa rostade valnötter och honung, och bre dem på brödet.
  5. Toppa med gurkskivor och färsk mynta.


Tips:
Byt ut valnötter mot pinjenötter.

Servera lite extra nötter i en separat skål.

Lantmännen