Loke fylld med rostbiff med syrad kål och senapskräm

Loke fylld med rostbiff med syrad kål och senapskräm

Ingredienser

Ingredienser för 4 portioner

4 LOKE, 110 g (art. 4453)

  • 2 dl spetskål, strimlad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 25 g smör
  • 2 tsk brun farin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 300 g rostbiff, skivad
  • 2 msk cornichonger, tärnade
  • 100 g gruyère, riven

 

 

Gör såhär

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

"Gudabrödet" Loke fylld med rostbiff, syrad kål, senapskräm, gruyère, karamelliserad lök & cornichonger 

  1. Vänd spetskålen i en bunke med vinäger, rapsolja och salta.
  2. Låt stå en stund och krama ur något.
  3. Vänd ihop majonnäsen med senapen.
  4. Koka ur löken i en kastrull med smöret.
  5. Slå på brun farin och karamellisera löken.
  6. Avsluta med lite vinäger. Låt svalna.
  7. Lägg den karamelliserade löken på brödet.
  8. Fördela rostbiffen på löken.
  9. Toppa sedan med den marinerade kålen, senapsmajonnäsen, cornichongerna och riven gruyère.