Kladdkaka med Tosca

Kladdkaka med Tosca

Ingredienser

Ingredienser för 4-6 portioner

KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)

  • ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk honung
  • ½ dl pistagenötter, grovt hackade
  • ½ dl pekannötter, grovt hackade
  • 1 dl mandelspån

Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.

 

 

 

 

Gör såhär

Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"

  1. Blanda grädde, smör, socker och honung i en kastrull.
  2. Koka upp, sänk värmen och fortsätt koka tills blandningen får en lätt gyllenbrun färg, ca 125 grader.
  3. Häll ner nötterna och rör om.
  4. Ta kladdkakan ur formen och häll sedan blandningen på kladdkakan.

Serveringsförslag: Vaniljglass och hallon