Artikelnummer: 1220
Olympiabröd
85 g / styck
Favorit bakad på vetemjöl och durumvete med en tunn, krispig skorpa.
Innehåll
VETEMJÖL, vatten, DURUMVETEMJÖL, jäst/gjær, VETEGLUTEN, torkad surdeg av VETE, salt, vegetabilisk olja (raps), malt av KORN/BYGG, emulgeringsmedel (E472e), mjölbehandlingsmedel (E300). Kan innehålla spår av mjölk, valnötter.Allergener
Innehåller
- Korn
- Vete
- Spannmål som innehåller gluten
Kan innehålla spår av
- Mjölk
- Valnöt
- Nötter
Förvaring och hantering
Förvaras vid -18°C eller kallare
Tina över natten i kylrum (ca 4°C) eller 1 timme i rumstemperatur. Jäs/ 45-60 min i jässkåp (35-37°C, ca 70% fuktighet). Värm ugnen till 220°C. Ställ in brödet och tillför ca 1 sek ånga per plåt som ska bakas. Sänk temperaturen till 180-200°C och grädda i 15-18 minuter. OBS! Gräddningstid och temperatur är riktvärden beroende på ugn. Vikt färdigbakad produkt ca 70 g.
| Tillverkningsland | Estland |
|---|---|
| Hållbarhet | 365 |
| GTIN | 17391288122004 |
Näringsdeklaration
| per 100 g | |
|---|---|
| Energi, kcal | 229 kcal |
| Energi, kJ | 967 kJ |
| Fett | 2.5 g |
| - varav mättat fett | 0.5 g |
| Kolhydrater | 42 g |
| - varav sockerarter | 0.1 g |
| Fiber | 2 g |
| Protein | 8.5 g |
| Salt | 1.3 g |
| NutrientSodium | 520 mg |