Danskt Rågbröd Smörre-style

Tillagningstid

20 minuter

Antal portioner

4 portioner

Är de små får man göra två. Här är två recept på danska smörrebröd toppade med sill och makrill.

Tillagningstid

20 minuter

Antal portioner

4 portioner

Är de små får man göra två. Här är två recept på danska smörrebröd toppade med sill och makrill.

Ingredienser

Danskt rågbröd med makrill

  • Danskt rågbröd
  • Varmrökt makrill
  • Dillmajonnäs (blanda finhackad dill och majonnäs)
  • Syrad gurka
  • Skivat ägg
  • Picklad rödlök

 

Danskt rågbröd med sill

  • Kräftmarinerad sill
  • Prästost, riven
  • Dillkokt potatis, skivor
  • Hyvlad fänkål
  • Skivade rädisor

Gör såhär

Danskt rågbröd med makrill
Danskt rågbröd med sill