Kladdkaka med Tosca

Tillagningstid

20 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Krön din kladdkaka till festens drottning med den här söta och sega kronan av mandel, nötter och honung! En kladdkaka med toscatäcke är inte bara ett kreativt sätt att lyfta en enkel kladdkaka till nya nivåer, utan även en välkommen textur som tillför nya dimensioner i kladdkakans värld.

Tillagningstid

20 minuter

Antal portioner

4–6 portioner

Krön din kladdkaka till festens drottning med den här söta och sega kronan av mandel, nötter och honung! En kladdkaka med toscatäcke är inte bara ett kreativt sätt att lyfta en enkel kladdkaka till nya nivåer, utan även en välkommen textur som tillför nya dimensioner i kladdkakans värld.

Ingredienser

  • Kladdkaka, 390 g
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl pistagenötter, grovt hackade
  • 0,5 dl pekannötter, grovt hackade
  • 1 dl mandelspån

Serveringsförslag: Vaniljglass och hallon

 

Recept: Mattias Larsson, "Fredagskocken"

 

(Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g och använder du Kladdkaka 1200 g tar du ingredienserna gånger tre.)

Gör såhär