Surdegsbröd

Tillagningstid

3 dagar, sätta surdeg + 60 minuter

Antal portioner

2 bröd

Att baka med surdeg är inte så svårt som man kan tro. Det är rentav enkelt och framförallt både gott och trendigt! Det enda som krävs är mängder av omsorg, rikligt med tålamod och så mjöl, vatten, jäst, surdeg och salt. Såklart!

Tillagningstid

3 dagar, sätta surdeg + 60 minuter

Antal portioner

2 bröd

Att baka med surdeg är inte så svårt som man kan tro. Det är rentav enkelt och framförallt både gott och trendigt! Det enda som krävs är mängder av omsorg, rikligt med tålamod och så mjöl, vatten, jäst, surdeg och salt. Såklart!

Ingredienser

Surdegsstart

  • lika delar vatten, vete eller rågmjöl och en liten mängd jäst

Surdegsbröd

  • 800 g (13,5 dl) vetemjöl special
  • 500 g (5 dl) vatten, kallt
  • 150 g (1,2 dl) surdeg (råg, fullkorn, vete)
  • 25 g (0,5 pkt) jäst, färsk 
  • 15 g (3 tsk) Salt

Gör såhär

Surdegsstart
Surdegsbröd